В ЄС знову розкритикували "Північний потік-2"

Субота, 23 квітня 2016, 15:00

Міністри закордонних справ 12 країн - членів Європейського союзу відзначають невідповідність проекту газопроводу з Росії до Німеччини "Північний потік-2" (Nord Stream-2) цілям і принципам Енергетичного співтовариства.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Латвії з посиланням на резюме наради у Вільнюсі міністрів зовнішньополітичних відомств країн Балтії, північних країн ЄС і держав Вишеградської четвірки, передає інформаційне агентство "Українські новини".

"У контексті енергетичної безпеки міністри дискутували про можливості зміцнення співробітництва, сприяючи розвитку п'яти напрямків Енергетичного співтовариства ЄС ... Було відзначено невідповідність проекту Nord Stream-2 цілям і загальним принципам Енергетичного співтовариства", - йдеться в повідомленні.

Міністри також обговорили розвиток регіональних енергетичних проектів з метою забезпечення диверсифікації поставок енергії та подальшу інтеграцію спільного енергетичного ринку.

Реклама:

Нагадаємо, що уряди восьми країн Євросоюзу направили голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру лист із запереченнями проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", який подвоїть прямі поставки газу з Росії в Німеччину.

Раніше депутати Європейського парламенту закликали держави-члени ЄС відмовитись від будівництва газопроводів в обхід України, зокрема, російського газопроводу "Північний потік-2".

Низка держав, серед яких і країни Балтії, раніше виступали проти будівництва цього газопроводу, оскільки він не сприяє диверсифікації газопостачання.

Початок робіт із будівництва гозопроводу заплановано на 2018 рік, поставка труб почнеться вже у вересні 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!