Кількість газових бурових в США вперше за 30 років впала нижче ста

Субота, 5 березня 2016, 11:14

На тлі падіння цін на природний газ до 17-річного мінімуму кількість бурових на газових родовищах в США вперше за 30 років впала нижче ста.

Про це пише РБК з посиланням на агентство Bloomberg.

Як зазначає агентство з посиланням на дані компанії Baker Hughes Inc., за тиждень число газових бурових скоротилося на п'ять штук, до 97. П'ять років тому на газових родовищах функціонували близько 900 бурових установок.

Зниження числа бурових, як зазначає Bloomberg, призведе до зниження видобутку газу, до якого аналітики закликали протягом усього року, поки ціни падали.

Реклама:

"Ми наближаємося до поворотного моменту для газового видобутку", - заявив Bloomberg Томас Саал, старший віце-президент FCStone Latin America LLC.

Газові ф'ючерси знижуються на тлі завершення опалювального сезону. Ціна на газ з постачанням в квітні в ході торгів на Нью-йоркській товарній біржі 4 березня опускалися до 1,611 долара за 1 млн британських теплових одиниць. Це найнижчий показник з 27 серпня 1998 року.

Раніше, в кінці лютого, стало відомо, що американські бурильники скоротили кількість бурових установок до мінімуму більш ніж за шість років.

Згідно з даними Baker Hughes, за тиждень з 14 по 20 лютого призупинили роботу 26 бурових вишок, таким чином, їх загальна кількість скоротилася до 413. В останній раз такий рівень був зафіксований в грудні 2009 року.

Як зазначала Financial Times, скорочення числа бурових відбувається на тлі останнього звіту Управління енергетичної інформації при Міненерго США, який показав, що американські запаси нафти через стрибок імпорту зросли до нового тижневого максимуму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!