ГПУ: Суд повторно заарештував пенсійний рахунок Азарова

Четвер, 10 березня 2016, 13:32

Генпрокуратура заявляє, що суд за клопотанням прокурора повторно заарештував грошові кошти, що знаходяться на пенсійному рахунку екс-прем'єра Миколи Азарова.

Про це повідомляє Уніан з посиланням на Управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури.

"Дійсно, рішенням Апеляційного суду міста Києва від 04 лютого 2016 року була скасована постанова слідчого судді Печерського райсуду міста Києва від 21 грудня 2015 року про накладення арешту на пенсію (грошові виплати) Азарова", - сказали в управлінні.

Разом з тим управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ повторно звернулося з відповідним клопотанням до слідчого судді Печерського райсуду Києва, постановою якого від 24 лютого 2016 року зазначену клопотання задоволено та накладено арешт на грошові кошти, що знаходяться на пенсійному рахунку екс-прем'єр-міністра Азарова, заявили в ГПУ.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, наприкінці 2015 року Печерський райсуд Києва заарештував пенсійний рахунок екс-прем'єра Азарова. Арешт був накладений за клопотанням слідчого Генпрокуратури в рамках розслідування кримінального провадження за фактом змови екс-президента Віктора Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона і директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського.

Апеляційний суд Києва виныс ухвалу, що арешт пенсійного рахунку Азарова був незаконним, і скасував це рішення.

У свою чергу міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що пенсія Азарову не нараховуватиметься.

Українська правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: