Кабмін досі не погодив Меморандум з МВФ

Середа, 10 лютого 2016, 15:15

Уряд України досі не узгодив текстову частину Меморандуму, який має бути відправлений до штаб-квартири Міжнародного валютного фонду у Вашингтон, для завершення другого перегляду програми реформ, схваленої в березні 2015 року.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства фінансів, відповідаючи за запит агентства. 

"На поточний момент Меморандум щодо другого перегляду програми з МВФ ще не підписаний, оскільки йде процес узгодження текстової частини документа й доопрацювання технічних моментів", - зазначили в Мінфіні, не уточнивши, про які саме технічні моменти йде мова. 

Водночас, у Міністерстві підкреслили, що засідання Ради директорів відбудеться після узгодження й підписання Меморандуму.

Реклама:

"Після того, як документ буде узгоджений і підписаний, відбудеться засідання Ради директорів МВФ. Якщо за скороченою процедурою - за два тижні після підписання Меморандуму. Або за стандартною процедурою - через місяць після підписання", - повідомили в Мінфіні. 

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ може зупинити підтримку України.

Як відомо, міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!