Росія введе санкції проти Туреччини

Четвер, 26 листопада 2015, 15:05

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив російському уряду підготувати список санкцій проти Туреччини за два дні.

Про це заявив Медведєв на засіданні уряду в Москві в четвер, передає "Інтерфакс".

Росія у зв'язку з атакою на Су-24 має намір заморозити інвестпроекти, які були укладені з турецькими компаніями, повідомив прем'єр-міністр РФ.

"Ці договори, ці інвестпроекти можуть бути заморожені або просто згорнуті... Також пропоную згорнути переговори з підготовки угоди про преференційний режим для інвестицій з Туреччиною", - заявив Медведєв.

Реклама:

Як наголошується, список санкцій щодо Туреччини буде прийнятий на підставі закону про спеціальні економічні заходи від 30 грудня 2006 року.

"Там встановлено такий набір заходів: це і призупинення реалізації програм економічного співробітництва, і обмеження по фінансових операціях, по зовнішньоторговельних операціях, і зміни по митах ввізного та вивізного, заходи впливу на туристичну сферу, на перевезення, включаючи переміщення повітряних і водних судів, і на гуманітарні контакти", - сказав Медведєв.

Прем'єр доручив профільним відомствам підготувати свої пропозиції щодо обмежувальних заходів у дводенний строк.

"Прохання, щоб колеги, які відповідають за відповідні напрями роботи з цих обмежувальних заходів, підготували і внесли в найкоротший термін свої пропозиції.

"Я маю на увазі Міністерство транспорту, Міністерство сільського господарства, Міністерство культури, Митну службу, але і ряд інших відомств, які природно залучені в цей процес, які я не назвав, але повинні будуть взяти участь у підготовці указу президента і постанови уряду на цю тему", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи.

За даними турецької влади, російський літак, перш ніж його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження. Літак впав в сирійській провінції Латакія поблизу кордону з Туреччиною, де базується російська авіація.

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету. Путін назвав інцидент з літаком "ударом у спину, який завдали посібники терористів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: