Ремонт Біг-Бена обійдеться в 45 мільйонів доларів

Неділя, 18 жовтня 2015, 16:49

Реставрація годинника на вежі Вестмінстерського палацу в Лондоні, який ще називають Біг-Бен, обійдеться Великобританії в 29 млн фунтів (майже 45 млн доларів).

Про це йдеться в звіті, підготовленому міжпартійним фінансовим комітетом Палати громад, пише "Інтерфакс".

Як повідомляє The Guardian, годинник знаходиться в такому жалюгідному стані, що може просто зупинитися, якщо терміново не зайнятися їх ремонтом.

У звіті говориться, що для повноцінної реставрації механізм годинника повинен бути зупинений на чотири місяці - це стане найдовшою перервою в їх роботі за всю 156-річну історію.

Реклама:

"Існують хронічні проблеми з механізмом стрілок і маятника, які в будь-який час можуть призвести до зупинки годинника і навіть більш серйозних наслідків", - йдеться у звіті.

Крім того, інспекція виявила ерозію металу, дірки в даху і деякі дефекти в конструкції.

За оцінками фахівців, ремонт необхідно почати в найближчі два-три роки. Якщо щось станеться зі стрілками, то реставрація затягнеться мінімум на рік, оскільки установка будівельних лісів потребує тривалого часу.

Повна реставрація, вартість якої оцінюється в 29 млн фунтів, передбачає повну зупинку годин на чотири місяці. Кожен з чотирьох циферблатів Біг-Бена буде по черзі закриватися для ремонту.

Також буде закритий інформаційний центр для туристів, який розташований в підставі 96-метрової вежі, і ліфт, який використовують в якості альтернативи сходам, що нараховує 334 щаблі.

Останній раз Біг-Бен зупиняли для ремонту в 1976 році, тоді годинник зупиняли періодично (в цілому вони не ходили протягом 26 днів з дев'яти місяців, що йшла реставрація).

При цьому офіційні особи визнають, що ремонт, покликаний просто не допустити поломки годинника, коштує близько 4,9 млн фунтів (7,6 млн доларів). Але якщо з усіма існуючими проблемами не розібратися відразу, загальна вартість реставрації може зрости до 40 млн фунтів (майже $62 млн).

Як відзначають автори доповіді, зупинка годинника через поломки означатиме серйозний удар по міжнародній репутації британського парламенту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!