Україна відновила експорт "молочки" до Китаю

Вівторок, 29 вересня 2015, 16:45

Україна відновила експорт молочних продуктів до Китаю.

Про це йдеться в повідомленні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

"Україна відновила експорт молочних продуктів до КНР", - йдеться у ньому.

Згідно з ним, за результатами тривалих переговорів українські підприємства, нарешті, отримали право експортувати молочні продукти до Китаю.

Реклама:

У повідомленні наголошується, що адміністрація з сертифікації та акредитації КНР здійснила оцінку ветеринарного нагляду та державної системи контролю безпеки при виробництві молочних продуктів в Україні, і визнала її еквівалентною до китайської.

За результатами проведення оцінки китайським компетентним органом Україна отримала право експорту зазначеної продукції на ринок Китаю.

У службі нагадали, що в 2012 році між ветеринарними службами України та КНР було підписано ветеринарний сертифікат для експорту молока і молочних продуктів з України до Китаю, згідно з яким здійснювався експорт українських продуктів.

За повідомленням китайської сторони в травні 2014 було змінено нацзаконодавство, згідно з яким кожна країна, яка має намір експортувати молоко і молочну продукцію повинна пройти оцінку еквівалентності держсистеми національного контролю та ветеринарної служби.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!