Світові ціни на продовольство впали до мінімуму з 2008 року

Четвер, 10 вересня 2015, 17:18

Світові ціни на продовольство в серпні впали до мінімуму з грудня 2008 року.

Про це повідомляється в релізі Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних націй (FAO), пише Прайм.

Індекс цін на продовольчі товари FAO в серпні опустився на 8,5 пункту в місячному вираженні, або на 5,2%, до 155,7 пункту.

У річному вираженні показник знизився на 42,6 пункту (21,4%), наголошується в повідомленні.

Реклама:

Місячний спад цін був відзначений на всі види продуктів за винятком м'яса, ціни на яке залишилися стійкими.

"На додаток до надлишковим запасам, ряд інших факторів сприяв зниженню (цін), у тому числі падіння цін на енергоносії і побоювання з приводу уповільнення економічного зростання Китаю і його негативних наслідків для світової економіки і фінансових ринків", - випливає з повідомлення.

Падіння цін на зернові продукти організація пов'язує з високими запасами пшениці і поліпшенням перспектив врожаю кукурудзи в США.

Укупі все це призвело до зниження індексу цін на зернові продукти в серпні на 11,6 пункту, або 7%, до 154,9 пункту - мінімуму з червня 2010 року.

Зниження цін на молочні продукти обумовлено скороченням попиту з Китаю, Близького Сходу та Північної Африки. Індекс цін на молочні продукти в серпні виявився на позначці в 135,5 пункту, що на 13,6 пункту, або 9,1% нижче липневого показника.

Індекс цін на м'ясну продукцію в серпні склав 172,9 пункту, практично не змінившись в місячному вираженні. Тим не менш, в річному вираженні ціни на м'ясну продукцію знизилися на 18%.

Падіння цін на цукор пов'язано в значній мірі з знецінюємо валюти найбільшого виробника цукру в світі - Бразилії. Індекс цін на цукор опустився в серпні на 18,1 пункту, або 10% - до 163,2 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: