Комітет кредиторів стурбований категоричністю Яресько

Четвер, 11 червня 2015, 15:45

Спеціальний комітет, що представляє комерційних зовнішніх кредиторів України, готовий до переговорів з Міністерством фінансів про реструктуризацію зовнішніх зобов'язань країни і бачить перешкоди в категоричності міністерства.

Про це повідомляється в листі комітету, який має агентство "Інтерфакс-Україна".

"Міністр Наталія Яресько впродовж місяця наполягала на ухвалення комітетом погодженого з Міжнародним валютним фондом рішення. Ми глибоко стурбовані такою позицією міністра, яка не в інтересах України. Ми готові і бажаємо розпочати переговори у будь-який час", - відповів комітет на останні заяви Яресько в пресі.

Як повідомлялося, Мінфін за підсумками телефонних переговорів із спеціальним комітетом 5 червня повідомив про відсутність у сторін єдиного бачення реструктуризації зовнішнього боргу України.

Реклама:

За даними відомства, пропозиція комітету, що полягає в перекладанні їхніх вимог на рахунки Національного банку, неприйнятна, оскільки це припускає використання для сплати за боргами резервів Нацбанку, що є явним порушенням законодавства України і суперечить кращим практикам центральних банків.

У свою чергу Мінфін наполягає на розподілі між кредиторами боргового зобов’язання,що відповідало би завданням чинної програми розширеного фінансування МВФ, і попереджає, що може припинити обслуговування єврооблігацій, якщо приватні кредитори не виявлять готовності до досягнення угоди про реструктуризацію цінних паперів.

Наступні великі виплати за облігаціями чекають на Україну у вересні, проте наступного тижня вона має погасити купони за двома випусками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!