Компанія «НЕСТ» оголошує конкурс архітекторів на кращу концепцію відновлення історичних будинків ®

Середа, 20 травня 2015, 12:21
 

19 травня, о 10:00 відбулось офіційне відкриття конкурсу архітекторів на кращу концепцію проекту відновлення будинків Міхельсона. Архітектурний ансамбль, що знаходиться на вул. Пушкінській, 35-37, майже 20 років стоїть пустим і руйнується під дією атмосферних явищ.

Під час презентації гостям розповіли про головну ідею конкурсу, яка полягає у реставрації доходних будинків Міхельсона, побудованих у другій половині ХІХ століття, та відродженні їхньої функції. На думку керівництва компанії "НЕСТ", що є організатором події, конкурс є реальним шансом, який дозволить спорудам отримати друге життя. Як зазначила радник "НЕСТу" з інформаційної політики Вікторія Яковлєва, компанія має 17-річний досвід у відновленні історичних будівель Києва. Серед проектів девелопера відновлені пам’ятки архітектури: БЦ "Ренесанс" по вул. Воровського, 24, БЦ "Євразія" по вул. Жилянській, 73-79, БЦ по вул. Михайлівській, 12, а також ЖК "Покровський Посад", побудований в історичному стилі. "Конкурс на відновлення садиби Міхельсона − це перший, але рішучий крок у майбутнє, в якому необхідно вийти на новий рівень продуктивної трьохсторонньої співпраці: між забудовником, міською владою та громадськістю", − підкреслила пані Яковлєва.

Виступаючи із вітальним словом, директор департаменту містобудування та архітектури Сергій Целовальник наголосив на важливості відновлення старовинних споруд. За його словами, сучасний їх стан неприпустимий і потребує якнайшвидших змін. У відповідь на зауваження мешканців прилеглих будинків, які завзято протестують проти проведення на цій території будь-яких робіт у зв’язку з несприятливою геологічною ситуацією, Сергій Анатолійович запевнив присутніх, що сучасні інноваційні технології дозволяють вирішити будь-які проблеми такого характеру. "Звести міцний будинок можна навіть на воді. Будувати можна і треба, необхідно тільки розуміти, що і навіщо", - зауважив головний архітектор столиці.

Голова Шевченківської РДА Олег Гаряга підтвердив готовність влади взяти активну участь у конкурсі й підтримати всесторонню співпрацю, сумлінно контролюючи правомірність дій забудовника і враховуючи інтереси мешканців мікрорайону.

Реклама:

Участь у заході також взяли запрошені до членів журі конкурсу депутати Київради Валентина Мандрик та Вікторія Кустова, генеральний директор "Укрпроектреставрація" Ольга Рутковська, історик Києва Михайло Кальницький, сокоординатор Ради з урбаністики Києва Григорій Мельничук. Крім того, участь в обговорені та оцінювані проектів візьмуть також заступник голови Національної спілки архітекторів Олена Олійник та представники громадськості. На відкритті конкурсу були також присутні представники київських та львівських архітектурних бюро і студенти КНУБА, від яких організатори очікують свіжих та сучасних ідей в рамках проекту.

В ході конкурсу, оголошення результатів якого ОЧІКУЄТЬСЯ 21 липня, планується провести низку зустрічей членів журі та представників громадськості, зокрема місцевих мешканців, для обговорення запропонованих робіт. Їх широкий розгляд серед киян дасть можливість кожному висловити свою точку зору та оцінити результат творчої думки учасників. "Тільки в умовах повного порозуміння й задоволення усіх сторін ми зможемо розробити і втілити дійсно найкращий проект, що слугуватиме прикрасою міста, затишним житлом для майбутніх мешканців, та осередком добросусідства із власниками квартир у прилеглих будинках", − впевнені у компанії НЕСТ.

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!