Росія знову не пустила до Криму українську свинину

Вівторок, 10 лютого 2015, 14:58

Співробітники Россільгоспнагляду не пропустили до Криму велику партію свинини вагою більше 20 тонн, оскільки їх не задовольнили надані документи.

Про це йдеться в повідомленні Россільгоспнагляду по Криму і Севастополю, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, в пункті пропуску "Армянськ" інспекторами був зупинений транспорт, що перевозив вантаж, позначений у декларації як "свинина охолоджена на підвісі" у кількості 480 напівтуш загальною вагою 20,64 т.

Партія м'яса прямувала до Криму з Ново-Каховського м'ясокомбінату "Мрія", розташованого в Херсонській області і призначалася севастопольському підприємству "Міт Маркет".

Реклама:

Проте "при документарному контролі було встановлено, що гарантійна довідка про походження сировини на благополучною щодо африканської чуми свиней території представлена не в оригіналі, а у вигляді копії, завіреною підписом без розшифровки.

Крім того, при фізичному огляді вантажу з'ясувалося, що свинячі напівтуші постачальники розташували в транспортному засобі навалом так щільно один одному, що перевірити відповідність вантажу документам не представлялося можливим.

"Крім того, на продукції явно були помітні фізичні ушкодження, які не характерні для доброякісного продукту", - стверджують в Россільгоспнагляді.

У зв'язку з цим, рішенням Управління ввезення товару в Крим було заборонене, вся партія свинини була повернута на територію материкової України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!