Ціни на природний газ в Європі зросли до максимумів за 6 тижнів

Вівторок, 10 лютого 2015, 13:06

Ціни на природний газ в Європі виросли до максимальних рівнів за шість тижнів на інформації про скорочення Нідерландами видобутку на газовому родовищі Gronigen.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

Ф'ючерси на газ з постачанням в наступному місяці на британському майданчику National Balancing Point (NBP) і нідерландської Title Transfer Facility подорожчали до максимумів з грудня.

Міністр економіки Нідерландів Хенк Камп в понеділок повідомив, що видобуток на Gronigen, що є найбільшим родовищем газу в Європі, в першому півріччі 2015 буде обмежений до менше 50% ліміту, введеного в грудні на весь поточний рік.

Реклама:

Газ з поставкою в наступному місяці у Великобританії подорожчав у вівторок на 2,5% - до 51,25 пенса за терм ( 7,81 доларів за млн британських теплових одиниць (BTU)), що є найвищим рівнем з 29 грудня.

У Нідерландах вартість газу зросла на 2,7% - до 22,75 євро за мВт.год - це теж максимум з 29 грудня.

Напередодні ціни на газ як у Великобританії, так і в Нідерландах, підскочили більш ніж на 4%.

Нідерланди скорочують видобуток на Gronigen через підземні поштовхи в районі родовища.

Видобуток газу на Gronigen в січні-червні цього року буде обмежений рівнем в 16,5 млрд кубометрів, повідомив Камп. Грудневий ліміт передбачав видобуток в цьому році на рівні 39,4 млрд кубометрів газу.

У липні уряд Нідерландів прийме рішення про те, чи варто йому дотримуватися грудневого ліміту видобутку або скоротити його до 35 млн кубометрів, додав Камп.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!