Порошенко розраховує на нову програму співпраці з МВФ у кінці січня

Середа, 21 січня 2015, 18:52

Україна і ключовий кредитор країни Міжнародний валютний фонд можуть узгодити програму співробітництва та озвучити її вже до кінця січня, коли у Києві завершила роботу місія МВФ, яка працює тут з 8 січня.

Про це заявив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі президент України Петро Порошенко, передає УНІАН.

"Сподіваюся, що 29 січня у нас буде потужна нова програма з МВФ. У нас амбітна програма реформ уже готова для цієї програми. Нам потрібна фінансова подушка, і вона буде надана партнерами з МВФ та іншими партнерами. Це представники США, Канади. Є сигнали і від швейцарського уряду. Це форми демонстрації солідарності з нами, ми дякуємо вам за це", - сказав Порошенко.

Раніше голова держави повідомив, що Україна та МВФ підготували меморандум щодо нової програми співпраці, що передбачає розширений пакет реформ і розширений пакет кредитування економіки.

Реклама:

На поточний момент Україна та МВФ реалізують дворічну програму співпраці обсягом 17 млрд доларів. У 2014 році Україна за цією програмою отримала два кредитні транші загальним обсягом 4,6 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!