Україна готова укласти угоду про постачання електроенергії з РФ - Демчишин

Неділя, 28 грудня 2014, 14:22

Україна готова невідкладно укласти угоду про постачання електроенергії з енергоринку Росії.

Про це йдеться у повідомленні Міненерговугілля на сторінці у Facebook з посиданням на слова міністра відомства Володимира Демчишина.

Як зазначається у повідомленні, 27 грудня засоби масової інформації Росії від імені заступника голови уряду РФ Козака поширили заяву про готовність російської сторони постачати Україні електроенергію з енергоринку Росії на пільгових умовах - за внутрішніми російськими цінами, а також без передоплати.

Як відомо з відкритих джерел, ціна електроенергії на енергоринку Росії на сьогодні становить близько 2100 рублів (без ПДВ) за 1 МВт, що за офіційним обмінним курсом у гривні дорівнює приблизно 688 гривень за 1 МВт.

Реклама:

"Це значно нижче оптової ринкової ціни на українському енергоринку, яка в грудні 2014 року становить 941 гривню за 1 МВт",- йдеться у повідомленні.

Відповідно до цієї заяви, а також до отриманої раніше попередньої пропозиції від ВАТ "ІнтерРАО" про укладання прямої угоди з ДПЗЕД "Укрінтеренерго", Міненерговугілля України звертається до Міністра енергетики Російської Федерації Новака з пропозицією невідкладно укласти угоду купівлі-продажу на вищевикладених умовах.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!