Іран заперечує угоду з Росією щодо обміну нафти на зерно

Середа, 10 грудня 2014, 20:43

Міністр нафтової промисловості Ірану Биджан Зангане спростував повідомлення про те, що його країна незабаром домовиться з Росією про постачання нафти в обмін на російські товари.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформаційне агентство Mehr.

За повідомленням агентства, міністр економіки Росії Олексій Улюкаєв в кінці листопада сказав, що Росія сподівається найближчим часом домовитися з Іраном про постачання йому зерна та обладнання в обмін на нафту, але, за словами Зангане, таких планів немає.

"Ідея про бартер іранської нафти в обмін на російські товари не відповідає дійсності, і між двома країнами ніколи не було такої угоди", - процитувало міністра агентство.

Реклама:

"Іран і Росія просто домовилися про двосторонню співпрацю в нафтогазовій сфері, яка дозволить Ірану скористатися технічними та операційним можливостями російських фірм у нафтогазовій галузі", - додав Зангане.

Джерела в обох країнах повідомили раніше, що країни обговорюють бартерну угоду на 20 мільярдів доларів, яка дозволить Росії отримувати до 500 тисяч барелів іранської нафти на добу в обмін на товари і послуги. Ірану така угода дала б можливість збільшити експорт нафти в обхід західних санкцій.

США попередили Росію про небажаність такої домовленості на тлі переговорів з Іраном про його ядерну програму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: