Японія ввела новий пакет санкцій проти Росії

Середа, 24 вересня 2014, 11:35

Уряд Японії розширив санкції відносно Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

Про це сьогодні оголосив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга, пише "Прайм".

У новому пакеті санкцій міститься обмеження на операції з цінними паперами деяких російських банків. Їх список на даний момент не наводиться.

Крім того, Японія обмежила експорт зброї в РФ.

Реклама:

"Японія разом з країнами "сімки" має намір продовжити вживати зусилля для встановлення миру в Україні і пошуку дипломатичного вирішення конфлікту", - зазначив Суга.

Раніше в березні Токіо призупинило консультації з Росією про пом'якшення візового режиму і відклало на невизначений термін початок переговорів про можливе укладення трьох договорів - про інвестиційне співробітництво, про співробітництво в освоєнні космосу і про запобігання небезпечної військової діяльності.

У квітні було оголошено, що Японія тимчасово не видаватиме візи 23 діячам російських державних та інших структур.

У серпні уряд Японії прийняв рішення про заморожування у разі виявлення в країні майна 40 осіб, які мають відношення до Криму, Донецької та Луганської народної республік, а також двох кримських компаній.

Ці заходи, як зізнавалися самі японські посадовці, носили в основному символічний характер і приймалися для демонстрації солідарності з діями США і Європейського союзу.

Зокрема, до цих пір Токіо уникав будь-яких заходів, які зачіпають економічні зв'язки з Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!