Міндоходів зібрало 75,8 мільярда податкових і митних платежів

Четвер, 10 липня 2014, 18:36

Міністерство доходів і зборів зібрало 75,8 мільярда гривень податкових та митних платежів за 1 півріччя.

Про це на брифінгу повідомив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус.

"Ми зібрали 75,8 млрд гривень, що становить 101% порівняно з 2013 роком. Ми здійснили завдання, поставлені Мінфіном на 99%", - сказав Білоус.

За його словами, в червні Міндоходів забезпечило надходження до бюджету в обсязі 22,3 млрд гривень, що на 3,3% або на 800 млн гривень менше, ніж за червень 2013 року.

Реклама:

Також Білоус повідомив, що в травні державний бюджет недоотримав 420 млн гривень від дій на Донбасі, в червні - 630 млн гривень.

"Оборот підприємств у Донецькій області у травні зменшився на 3,2 млрд гривень або на 20%, у Луганській області на 500 млн гривень або на 16%", - зазначив він.

За його словами, через дії на сході і півдні країни, в червні держбюджет недоотримав 2,5 млрд гривень.

Водночас, глава Державної фіскальної служби повідомив, що платники Донецької та Луганської областей можуть відстрочити подачу декларацій та сплату податків.

За словами голови відомства, таке право регламентовано Податковим кодексом у разі виникнення обставин непереборної сили, до яких, зокрема, відносяться, загроза війни і терористичні акти.

За його словами, щоб скористатися цим механізмом, платники повинні звернутися до органів доходів і зборів за місцем знаходження з письмовою заявою про продовження граничних строків.

"Податковий борг платників податків, що виник внаслідок форс-мажорних обставин може бути списаний як безнадійний", - сказав Білоус.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: