Банк Лагуна продовжить працювати в Криму

Вівторок, 6 травня 2014, 16:40

Декілька українських банків, у тому числі "Дельта банк", Миколи Лагуна, мають намір продовжувати працювати в Криму після входження регіону до складу Росії.

Про це повідомили в головному управлінні Банку Росії по Краснодарському краю, в зону відповідальності якого входять Крим і Севастополь, пише "ИТАР-ТАСС".

ЦБ РФ на початку квітня зобов'язав українські банки, які мають намір залишитися в Криму, офіційно повідомити про це регулятора до 17 квітня.

Але досі ЦБ не повідомляв, чи надходили подібні повідомлення, пише видання.

Реклама:

"До Головного управління надходять повідомлення від банків, що мають ліцензію Нацбанку України, про продовження своєї діяльності на зазначених вище територіях (Криму і Севастополі).

Поряд з іншими банками АТ "Дельта банк" висловлює намір продовжити роботу на території Республіки Крим та на території міста федерального значення Севастополя", - йдеться у відповіді ГУ ЦБ на запит агентства.

Які ще, крім "Дельта банку", українські кредитні організації заявили про плани подальшої роботи в Криму, в головному управлінні ЦБ не повідомили.

У "Дельта банку" ( 8 відділень на території республіки, входить у першу десятку українських банків за активами) перспективи своєї діяльності в регіоні не прокоментували, залишивши без відповіді і питання агенства, чи буде банк намагатися отримати російську банківську ліцензію.

За даними ЦБ, на момент приєднання до Росії в Криму працювали кредитних організацій з українською ліцензією.

Більшість великих банків, у тому числі "дочки" міжнародних фінансових груп, протягом місяця заявили про згортання свого бізнесу в регіоні.

Як відомо, чотирьом українським банкам ЦБ заборонив працювати в Криму, в тому числі через невиконання зобов'язань перед кредиторами та вкладниками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!