Мінфін почне розміщувати "військові" облігації з 21 травня

Вівторок, 6 травня 2014, 16:08

Міністерство фінансів з 21 травня почне розміщення "військових" облігацій на 100 мільйонів гривень.

Відповідний наказ №415 про затвердження Порядку визначення вартості продажу казначейських зобов'язань "Військові" розміщено на сайті парламенту.

Казначейські зобов'язання випускаються однією серією В кількістю 100 000 штук номінальною вартістю 1000 гривень. Термін обігу зобов'язань становить 2 роки, дата погашення - 18 травня 2016 року.

Згідно з наказом, із метою забезпечення однакового рівня прибутковості для покупців казначейських зобов'язань вартість їх продажу збільшується залежно від дати продажу. В день випуску казначейські зобов'язання розміщуються за номінальною вартістю.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабмін планує випустити "військові" облігації загальним обсягом до 7 мільярдів гривень. Папери пропонуватимуться комерційним банкам, юридичним і фізичним особам. 

Зокрема, на початку квітня Мінфін повідомляв про наміри випустити держпапери для фінансування потреб Збройних сил України на загальну суму 1,1 млрд гривень.

Кабінет міністрів своєю постановою від 1 квітня цього року доручив Міністерству фінансів випустити казначейські зобов'язання "Військові" на 100 мільйнів грн із терміном обігу 24 місяці.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!