США виділять Україні кошти на закупівлю тепловізорів

Субота, 10 травня 2014, 13:39

США мають намір виділити Україні кошти на закупівлю мобільних комплексів тепловізорного спостереження (пристрої для спостереження за розподілом температури досліджуваної поверхні) для Державної прикордонної служби.

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник міністра оборони Богдан Буца, пишуть "Українські новини".

"Я знаю, що уряд США готовий для посилення (охорони української) межі виділити частину коштів для закупівлі тепловізорних камер", - сказав він.

Буца зазначив, що 12 травня в Україну прибуде група експертів з питань логістики країн-членів Організації північноатлантичного договору (НАТО) для обговорення питання допомоги Україні у військовому протистоянні з Росією.

Реклама:

"Вони (країни НАТО) поки що готові надавати допомогу, яка стосується не засобів ураження, тобто тих же бронежилетів... ми дуже просимо у них і прилади нічного бачення, тепловізорні камери... це все спецтехніка і необхідні дозволи цих країн", - сказав він.

Водночас, заступник міністра оборони зазначив, що українським військовослужбовцям безпосередньо допомагають і звичайні українські громадяни.

Зокрема, безпосередньо військовим частинам від фізичних та юридичних осіб було передано близько 527 бронежилетів, 4000 спальних мішків і 10 000 матраців.

Крім того, станом на суботу, 10 травня, на єдиний благодійний рахунок Міноборони громадяни перерахували вже більше 120 млн гривень.

Як повідомлялося, сенатор США від Республіканської партії Джон Маккейн розраховує, що або Президент США Барак Обама, або Сенат США прийме рішення про надання Україні військової допомоги на суму 100 млн доларів.

Раніше представники США заявляли про готовність надати Україні 20 млн доларів на підтримку безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!