"Альфа-груп" купує за 5,1 мільярда "дочку" RWE

Понеділок, 17 березня 2014, 11:21

RWE AG і LetterOne, що належить власникам "Альфа -групп", домовилися про угоду з продажу видобувної компанії RWE Dea.

Про це йдеться в офіційному повідомленні RWE AG, пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, сторони домовилися про суму, яка становить 5,1 млрд євро, і погодили істотні умови договору. Зокрема, покупцеві перейде борг RWE Dea у розмірі 600 млн євро.

Гендиректор компанії Петер Теріум заявив, що угода з LetterOne стала важливою віхою на шляху RWE до наміченої реструктуризації бізнесу.

Реклама:

Раніше в березні RWE повідомила про річний збиток в 2,8 млрд євро, причому це був перший рік за 60 років, коли компанія вийшла в мінус, відзначає Financial Times.

Щоб виправити ситуацію, компанія вирішила скоротити штат, знизити капітальні витрати і позбутися від частини активів. Продаж Dea була частиною цієї стратегії.

Теріум додав, що покупець розглядає RWE Dea як основний канал подальших інвестицій в нафтогазову галузь.

LetterOne, яка базується в Люксембурзі, також випустила заяву про те, що угода з RWE стало для неї першим стратегічним кроком у бік нафтогазової промисловості.

Угода повинна закритися протягом 2014. Спочатку потрібно отримати схвалення наглядової ради RWE AG, а також регуляторів. Сторони сподіваються, що необхідні для закриття угоди деталі будуть узгоджені швидко, випливає з повідомлення RWE AG.

Експерти вважають, що угоді навряд чи перешкодять економічні санкції відносно Росії, які ЄС і США можуть ввести через ситуацію в Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: