Чіпмейкер GlobalFoundries отримає 10 мільярдів інвестицій

Субота, 4 січня 2014, 13:25

Близькосхідний інвестор Advanced Technology Investment Company планує в найближчі два роки інвестувати до 10 мільярдів доларів у виробника чипів GlobalFoundries, зокрема в розвиток заводу з випуску чипів у Нью-Йорку.

Про це заявив у п'ятницю генеральний директор ATIC Ібрагім Аджами, передає "CyberSecurity".

"Ми отримали гарантії від Mubadala на додаткове інвестування в 9-10 млрд доларів на розширення нашого виробництва в Нью-Йорку ", - говорить Аджами.

За інформацією видання, на сьогодні компанія GlobalFoundries є основним виробничим партнером AMD, однак вона також випускає чіпи і на замовлення інших розробників мікроелектроніки. GlobalFoundaries, на відміну від AMD, не є публічною компанією, тому її фінансові результати не оприлюднюються у вільному доступі.

Реклама:

Раніше влада Саудівської Аравії заявляла, що має намір пустити значну частину нафтових доходів на майбутній розвиток альтернативних секторів, в першу чергу еко-енергетики та високих технологій, куди входить створення чіпів і написання програмного забезпечення. Mubadala також інвестувала кошти в кілька західних творців популярних програм.

У Нью-Йорку GlobalFoundries запустила виробництво в 2012 році. Тут випускаються до 60 тисяч кремнієвих підкладок на місяць. Також тут періодично виробляються чіпи на замовлення Apple.

Інвестиції ATIC будуть спрямовані на розвиток виробництва з технологічною нормою в 14 і 20 нанометрів.

Як повідомлялося, фонд ATIC структурно входить в саудівську державну інвесткомпанію Mubadala, інвестує кошти від нафтових доходів в інші сектори економіки.

Компанія GlobalFoundries була створена на базі виробничого підрозділу AMD, коли остання прийняла рішення розділити підрозділ з розробки чипів від бізнесу з їх виробництва на заводах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!