"Донбасенерго" купило сталі на 8 мільйонів по захмарній ціні

Вівторок, 5 листопада 2013, 15:26

ПАТ "Донбасенерго" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Компанія Алексс" на придбання молольних куль на 7,92 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, сталеві кулі діаметром 40 мм 4 групи твердості, які використовуються для розмелення вугілля, придбано по 9,9 тисяч гривень за тонну.

Це значно дорожче від ціни таких куль у відкритих джерелах. Наприклад, у Донецьку їх можна придбати по 9,1 тисяч гривень за тонну.

Реклама:

Також значно дешевше купують кулі компанії з групи Ріната Ахметова.

Наприклад, "ДТЕК Дніпроенерго" цього літа придбало у корпорації "Індустріальна спілка Донбасу" Сергія Тарути 537 тонн аналогічних молольних куль по 7,98 тисяч гривень.

До цього "Компанія Алексс" з 2011 року отримала підряди "Донбасенерго" на 40,61 млн гривень. При цьому молольні кулі від "Алекссу" постійно коштували 9,9 тисяч гривень за тонну навіть два роки тому.

Угоду з "Компанією Алексс" укладено у той самий день 21 серпня, коли "Енергоінвест Холдинг" народного депутата Ігоря Гуменюка виграв конкурс Фонду держмайна України на придбання 60,8% акцій "Донбасенерго" за 718,9 млн гривень. Після цього "Компанія Алексс" більше не отримувала підрядів "Донбасенерго".

Донецьку "Компанію Алексс" зі статутним капіталом 42 тисячі гривень заснували Наталя Хорошилова та Олексій Пчелінцев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!