Путін і Медведєв зароблятимуть менше депутатів

Середа, 13 листопада 2013, 10:16

Значне підвищення зарплат сенаторів і депутатів Держдуми не торкнеться самого президента Путіна, голови уряду Дмитра Медведєва і прирівняних до прем'єра зарплати голів.

Це випливає з президентського указу і положень закону про статус сенатора і депутата, пишуть "Ведомости".

У результаті вже цієї осені зарплата прем'єра і обох спікерів може виявитися майже на 40 тисяч рублів менше, ніж у міністрів, рядових депутатів і сенаторів, а наступного року різниця може перевищити 200 тисяч рублів, підрахувало видання.

За законом про статус сенатора і депутата зарплата голів палат парламенту прирівняна чи не до міністерської, як у пересічних депутатів, а до прем'єрської.

Реклама:

Це "Ведомостям" підтвердили в апаратах обох палат і Мінфіні.

Винагорода Медведєва зараз трохи більше 215 тисяч рублів, показали підрахунки "Ведомостей": у 2002 році Путін встановив його у розмірі 50 400 рублів, з тих пір ця сума підвищувалася вісім разів, востаннє - в жовтні минулого року.

Прирівняна до винагороди прем'єра зарплата Матвієнка складає близько 215 тисяч рублів, підтвердило джерело видання в апараті Совфеда.

Указом Путіна від 30 вересня цього року зарплата федеральних міністрів і прирівняних до них депутатів і сенаторів була підвищена з 161 тисячі до 254 тисяч рублів з ​​1 вересня цього року і до 420 тисяч рублів з 1 вересня наступного.

Медведєва у цьому указі не згадано, його зарплата залишиться колишньою, а значить, прем'єр вже програє в зарплаті своїм міністрам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!