Українські банки будуть співпрацювати з американськими податківцями

Середа, 23 жовтня 2013, 19:19

Україна проведе переговори з США з питання співпраці між українськими банками та американськими податковими органами, у зв'язку зі вступом в дію закону США про податкові вимоги до іноземних рахунків.

Про це повідомила Незалежна асоціація банків України, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, Кабінет міністрів звернувся з пропозицією до Міністерства фінансів, Міністерства доходів та інших профільних міністерств до 25 листопада 2013 підготувати проект нормативно-правового акту.

Результатом цього акту стане проведення переговорів і підписання міждержавної угоди між урядами України і США з питання співробітництва банків України з Податковим управлінням США (IRS).

Реклама:

За інформацією асоціації, Кабмін ухвалив рішення про необхідність проведення переговорів за підсумками опитування учасників ринку за сприяння Національного банку.

Результати опитування говорять про істотні ризики для банків України, пов'язані з невиконанням законодавства США, в тому числі застосування санкцій з боку IRS та іноземних фінансових організацій, а також припинення співпраці з банками-кореспондентами в США.

Як повідомлялося, міжвідомча робоча група з питання формування узгодженої позиції у зв'язку зі вступом в дію закону США про податкові вимоги до іноземних рахунків розпочала роботу у квітні поточного року.

Група створена на підставі звернення асоціації в Кабмін і Нацбанк з проханням врегулювати питання імплементації вимог законодавства США, а також врегулювати взаємовідносини українських банків з податковими органами США на державному рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!