У США з'явилася біржа для торгівлі доходами спортсменів

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 20:47

У США стартап Fantex Holdings 17 жовтня запустив біржу для торгівлі доходами спортсменів.

Про це пише "Lenta.ru".

Як повідомляє видання, першим контрактом нової компанії стала угода з учасником американського футбольного чемпіонату Аріан Фостер. Fantex заплатила йому десять мільйонів доларів, а в обмін отримала 20 відсотків від усіх його майбутніх доходів.

Fantex випустила акції, прив'язані до доходів Фостера, які й будуть запропоновані потенційним інвесторам. Права на бренд "Arian Foster" збереже за собою сам футболіст. Fantex і акціонери не отримають ніяких прав впливати на його майбутню кар'єру.

Реклама:

Гонорар Фостеру та організаційні витрати на IPO будуть покриті за рахунок розпродажу акцій. Всього покупцям буде запропоновано 1,06 мільйона цінних паперів. Вони будуть торгуватися тільки на біржі Fantex. Компанія має намір заробляти, стягуючи процентну комісію з продавця і покупця при кожній угоді.

У розкритті інформації для інвесторів опису можливих ризиків присвячено 37 сторінок. Серед характерних негативних факторів, які можуть упустити вартість акцій, в Fantex назвали спортивну травму або зниження результатів футболіста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!