Вищий суд замовив будівництво офісу за мільярд

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 15:30

Вищий господарський суд України 10 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з фірмою "Т.М.М." на будівництво офісу вартістю 1,10 млрд гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Новий офіс для Вищого госпсуду та Вищого адмінсуду має бути зведений впродовж семи років на перетині бульвару Дружби Народів та вулиці Старонаводницької у Печерському районі Києва.

На тендер подавали заявки шість відомих компаній: ТОВ "АК Інжиніринг", вартість заявки 1,12 млрд гривень, ТОВ "Житло-буд", 1,46 млрд гривень, ЗАТ "Українська будівельна компанія", ПАТ "Аеробуд", 1,05 млрд гривень, ТОВ "Фірма Т.М.М.", 1,1 млрд гривень, Корпорація "Альтіс-Холдинг", 1,25 млрд гривень. 

Реклама:

Тендерний комітет відхилив заявки чотирьох фірм з формальних причин, залишивши корпорацію "Альтіс-Холдинг" єдиним конкурентом "Т.М.М.". Вартість будівництва становила лише 80% від загальної оцінки пропозиції, ще 20% припадало на "умови оплати".

Наприклад, "АК Інжиніринг" подав заявку та низку документів, які були надруковані "шрифтом розміром не 14 друкарських пунктів", а назви довідок були набрані не великими літерами.

Фірмі "Житло-буд" закинули те, що вона подала не одну довідку з обслуговуючого банку про відсутність заборгованостей за кредитами, а чотири таких довідки з чотирьох банків.

Перед цім тендером стало відомо про складний фінансовий стан фірми "Т.М.М.". Компанія намагається реструктуризувати свої борги перед банками. А власник компанії Микола Толмачов повідомив про намір зосередитись на державних підрядах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!