Google вклала 258 мільйонів в сервіс для виклику таксі

Понеділок, 26 серпня 2013, 11:11

Інвестиційний підрозділ Google Ventures, що спеціалізується на вкладеннях в стартапи на ранній стадії розвитку, вклало 250 млн доларів в компанію Uber, яка надає сервіси для виклику та оплати таксі.

Про це пишуть "Вести економіка".

Раніше в Uber кошти вкладали і інші компанії, зокрема приватна управляюча компанія TPG, і на сьогодні капіталізація компанії становить близько 3,5 млрд доларів, що дорівнює капіталізації таких великих стартапів, як, наприклад, Spotify.В кінці 2011-го раунд фінансування Uber оцінював компанію в 330 млн доларів.

Джерела в Google говорять, що підрозділ Google Ventures стало найбільшим інвестором в рамках поточного раунду. Також інсайдери повідомляють, що зацікавленість у технологіях і продуктах Uber висловив особисто CEO компанії Ларрі Пейдж.

Реклама:

Можливо, що покупка сервісу якось пов'язана з проектом безпілотного транспорту, над яким вже довгий час працює Google.

Газета Financial Times наводить слова виконавчого директора Uber Тревіса Каланіка, за словами якого, отримані інвестиції допоможуть компанії вийти на нові ринки, докласти більше зусиль у розвиток маркетингу і боротися з протекціонізмом.

Додаток Uber використовується в більше 40 містах світу, в тому числі в Нью-Йорку, Лондоні, Мехіко і Сінгапурі. При цьому в деяких країнах таксисти та органи влади незадоволені ним і намагаються обмежити його використання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!