Азаров каже, що Казначейство все правильно робить

П'ятниця, 5 липня 2013, 19:12

Прем'єр Микола Азаров пояснив, що Держказначейство в першу чергу виплачує зарплати і пенсії, а на все інше збирає гроші і вже потім їх перераховує.

Про це він заявив, спілкуючись з читачами своїй Facebook-сторінки, коментуючи інформацію про те, що Казначейство затримує фінансування регіонів.

"Казначейство в першу чергу перераховує гроші на виплати пенсій, зарплат, соціальних допомог, виплати за зовнішніми та внутрішніми зобов'язаннями і потім оплачує всі інші платежі, які щодня здійснюються Казначейством",- сказав Азаров.

"Тому за незахищеними статтями іноді виникають певні затримки. У цих випадках акумулюються кошти і в міру накопичення здійснюються розрахунки", - додав він.

Реклама:

"В цілому станом на 5 липня у нас немає заборгованостей по зарплаті бюджетників, з виплати пенсій, по всіх наших соціальних зобов'язаннях", - стверджує чиновник.

"Точно так Україна вчасно розраховується за всіма своїми боргами, платежами Росії за газ та інших обов'язкових платежах", - додав він.

Як відомо, раніше мер Полтави Олександр Мамай заявив про блокування Держказначейством платежів по всій Україні.

Глава Донецької міськради та її виконавчого комітету ОлександрЛук'янченко звинувачує Державне казначейство у блокуванні 55 мільйонів гривень міського бюджету.

Скаржився на відсутність проплат також мер Кременчука (Полтавська обл.) Олег Бабаєв.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: