Європейці чекають у 2013 році напливу іноземних туристів

Неділя, 2 червня 2013, 13:16

Збільшення кількості іноземних туристів очікується цього літа і за підсумками 2013 року в 66% європейських міст.

Про це повідомляє Російський союз туріндустрії, передають "Ведомости".

Як йдеться в повідомленні з посиланням на результати дослідження турпотоків в європейські міста, проведеного на замовлення асоціації туроператорів Європи (ETOA), 17% зростання бронювань відзначають в Афінах, 14% - в хорватському Загребі, 24% - у Відні, 26% - у Берліні.

При цьому ряд міст, наголошується в дослідженні, за підсумками навіть самих нетуристичних місяців року, наприклад, за січень і лютий, відзначили значний приріст кількості туристів.

Реклама:

Зокрема, португальський Алгарве зафіксував за цей час зростання іноземного турпотоку майже на 7%, причому кількість туристів з окремих країнах зросла набагато більше: так, британців в Алгарве побувало на 21% більше.

Іспанська Малага прийняла більше туристів на 15%, а зростання кількості гостей з Великобританії, Росії та Німеччини значно перевищив цей загальний показник.

На думку аналітиків ETOA, середня цифра зростання міського туризму по Європі в підсумку виявиться нижче цих показників, так як ринки розвиваються нерівномірно.

Як повідомлялося, за підсумками 2012 року в Україні дохід суб'єктів туристичної галузі становив 6,991 млрд гривень, що на 41,6% перевищує показники попереднього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!