Держпорт Януковича купив запчастин на 85 мільйонів

Середа, 22 травня 2013, 11:30

ДП "Іллічівський морський торговельний порт" за результатами тендеру уклало з двома одеськими фірмами угоди на постачання запчастин до перевантажувальної техніки іноземного виробництва на 85,04 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, ПП "Техномир-Автотрейд" отримає 44,06 млн гривень за запчастини для японської техніки. Фірма зі статутним капіталом 400 гривень зареєстрована на Максима Чабана.

"ТОВ "Маштехімпорт" отримає 40,97 млн гривень за запчастини для техніки європейського виробництва. Засновниками фірми є Сергій Афонін та Віктор Шпінарьов. Останній також відомий як засновник компаній "МРТ" та "Індастріал-технік", які раніше намагались розіграти між собою тендер морпорта "Южний" вартістю 2,22 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За даними Тендерної палати "допущення до участі "пов’язаних осіб", які створили так зване "конкурентне коло" та мають між собою домовленість щодо визначення цін тендерних пропозицій та інших умов, призводить до корупційних дій та значних втрат державних коштів".

Придбано понад 33 тисячі найменувань, однак всупереч вимогам Мінекономрозвитку на сайті "ВДЗ" не оприлюднено дані про вартість окремих товарів.

Як писала "ЕП", син президента Олександр Янукович контролює порти Іллічівський, "Южний" та Ялтинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!