Найбільший виробник сонячних батарей оголосив про банкрутство

Середа, 20 березня 2013, 20:04

Китайська компанія Suntech, яка за версією The PV Panel Guide є найбільшим виробником сонячних батарей, оголосила про банкрутство.

Про це говориться в матеріалах суду міста Вуси, пише "Лєнта.ру" з посиланням на агентство "Сіньхуа".

Заяви про прохання розпочати процедуру банкрутства компанії в суд подали дев'ять китайських банків.

The Wall Street Journal уточнює, що Suntech не збирається оскаржувати клопотання кредиторів. За інформацією видання, суд поки не схвалив клопотання.

Реклама:

Як зазначається, у лютому заборгованість Suntech перед банками становила 7,1 млрд юанів (1,14 млрд доларів). Кредитори розраховують, що компанія знайде сторонню структуру для реорганізації бізнесу і продовжить діяльність.

На початку цього тижня Suntech оголосила, що не може виплатити 541 млн доларів за облігаціями. Виробник домовився з утримувачами 63% бондів відстрочити виплати до середини травня. Решта утримувачів цінних паперів пригрозили Suntech судом. Облігації та акції компанії торгуються в США, що дає кредиторам можливість подати до неї позови до судів США.

Suntech в 2011-2012 роках впродовж чотирьох кварталів поспіль звітувала про збитки, а після першого кварталу 2012 року перестала публікувати звіти. У липні того ж року компанія повідомила, що стала жертвою шахрайства: Suntech інвестувала майже 560 млн євро в цінні папери, існування яких в підсумку не підтвердилося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!