Єврокомісія виділить 200 мільйонів на інфраструктурні комунікації

Понеділок, 18 березня 2013, 19:08

Європейська комісія має намір виділити 200 млн євро в рамках інвестфонду сусідства на побудову інфраструктурних комунікацій в 2013 році.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні, передають "Українські новини".

Згідно з повідомленням, кошти повинні сприяти залученню інвестицій банків розвитку ЄС в інфраструктурні проекти країн-сусідів.

"Інвестиційний фонд сусідства допомагає нашим партнерам досягти позитивних зрушень у найбільш важливих сферах, зокрема енергетичній, транспортній, соціальній, сфері охорони навколишнього середовища", - сказав Європейський комісар з питань розширення ЄС та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Реклама:

Заплановані інвестиції будуть стосуватися перш за все енергетичних і транспортних проектів країн східного (входять Україна, Вірменія, Грузія та Молдова) і південного (Єгипет, Йорданія, Ліван, Марокко і Туніс) сусідства, спрямованих на побудову інфраструктурних комунікацій, які б з'єднували ці країни один з одним, а також з ЄС.

Крім того, кошти підуть на боротьбу зі змінами клімату та проекти по стимуляції росту та розвитку малого бізнесу.

Також в повідомленні говориться, що за 7 років (2007-2013 років) у рамках інвестиційного фонду Єврокомісія виділила суму в розмірі 545 млн євро із запланованих 745 млн, і на даний момент за допомогою ініціативи були підтримані 69 проектів в різних країнах, на їх реалізацію вдалося залучити інвестиції на загальну суму в 19,4 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!