Україна наростила експорт зерна на 5 мільйонів тонн

Понеділок, 11 березня 2013, 10:07

З початку 2012/2013 маркетингового року вітчизняні аграрії поставили на зовнішні ринки 18,2 млн тонн зернових.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "УНІАН".

За словами міністра, зараз Україна продовжує утримувати стабільні темпи експорту зернових, що дозволяють повністю реалізувати прогнозований обсяг експорту.

"Що стосується експорту зерна, то 2012/2013 маркетинговий рік ми проходимо стабільно і очікуємо, що в цілому експорт складе 23 млн тонн. На сьогодні аграрії вже поставили на зовнішні ринки 18,2 млн тонн зернових. А це на 5 млн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року. Зокрема, станом на 5 березня сільгоспвиробники експортували 9,7 млн тонн кукурудзи, майже 6,2 млн тонн пшениці і 2 млн тонн ячменю", - повідомив Присяжнюк.

Реклама:

Глава відомства відзначив позитивні тенденції в розширенні географії експорту вітчизняних зернових.

"Якщо говорити про географію експорту, то хочу відзначити, що в цьому маркетинговому році 7,7 млн тонн вітчизняних зернових експортовано в країни ЄС. Крім того, на сьогодні Україна є лідером з поставок кукурудзи в Англію. Це для нас дуже важливо", - додав Присяжнюк.

Міністр також зазначив, що питання продовольчої безпеки країни залишається найважливішим, тому відомство постійно працює над утриманням оптимальних балансів зернових.

Присяжнюк зазначив, що зараз загальна пропозиція зерна повністю забезпечує внутрішню потребу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!