Виконавча служба наклала арешт на банківські рахунки "АероСвіту"

Середа, 23 січня 2013, 11:05

Фінанси "АероСвіту" на всіх рахунках в українських банках арештовані згідно з постановою управління держвиконавчої служби в Київській області.

Про це йдеться в повідомленні авіаперевізника, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цим рішенням повністю заблоковані платежі, включаючи виплату заробітної плати персоналу авіакомпанії і повернення коштів пасажирам за невикористані квитки. Створена загроза поточної діяльності "АероСвіту", у тому числі здійсненню розрахунків за обслуговування рейсів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, відділ примусового виконання рішень облуправління держвиконавчої служби ГУ юстиції у Київській області 16 січня прийняв рішення накласти арешт на кошти "АероСвіту" на всіх рахунках в дев'яти банках на виконання постанови госпсуду Київської області про стягнення з авіакомпанії близько 5 млн гривень за позовом ТОВ "Транс-Аеро-Хендлінг".

Реклама:

Таке рішення, на думку авіакомпанії, суперечить низці законодавчих актів.

"АероСвіт" вимагає негайного відкликання "свідомого, протизаконного рішення виконавчої служби", яке перешкоджає здійсненню компанією поточних зобов'язань перед пасажирами, контрагентами та трудовим колективом.

"Авіаперевізник вже звернувся до правоохоронних органів та до Нацбанку з проханням сприяти невідкладному скасуванню протиправного арешту коштів", - йдеться в повідомленні.

Як відомо,, 29 грудня 2012 госпсуд Київської області почав провадження у справі про банкрутство "АероСвіту" за ініціативою самої компанії, призначивши розгляд справи на підготовчому засіданні на 23 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!