Уряд хоче посилити контроль над реекспортом

Середа, 19 грудня 2012, 09:09

У Мінекономрозвитку пропонують посилити контроль над операціями реекспорту іноземних та українських товарів.

Про це йдеться у відповідному законопроекті відомства, пише "Комерсант-Україна".

Згідно із законопроектом "Про внесення змін до деяких законів щодо здійснення інвестування майна та майнових прав за межі України та реекспорту", уряд хоче затверджувати перелік товарів, що підлягають реекспорту, а дозвіл на ці операції буде видавати Мінекономрозвитку.

Для реекспорту імпортних товарів компанія повинна буде подати до міністерства копії зовнішньоекономічних контрактів, дозвіл на реекспорт товару, виданий центральним економічним органом країни походження товару, а також сертифікат походження товару.

Реклама:

Для реекспорту українських товарів необхідно надати копії зовнішньоекономічних контрактів, лист-звернення керівництва іноземної компанії, в якому пояснюються причини реекспорту, і гарантувати оплату перед держбюджетом.

Буде потрібно і нотаріально завірений витяг з державного реєстру про реєстрацію компанії.

Крім того, законопроект містить механізм видачі ліцензій на інвестування майна та майнових прав за кордон, зазначає видання.

Автори законодавчої ініціативи відзначають, що нові правила необхідні для виконання Україною зобов'язань, взятих в рамках режимів вільної торгівлі з третіми країнами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!