За тиждень з російських акцій витекло 100 мільйонів доларів

П'ятниця, 23 листопада 2012, 11:33

За тиждень, що завершився 21 листопада, з орієнтованих на Росію фондів витекло понад 100 млн доларів проти 48 млн доларів тижнем раніше.

Це випливає зі звіту EPFR, передають "Ведомости".

Всього фонди GEM (Global Emerging Markets - глобальні фонди ринків, що розвиваються) за звітний тиждень залучили понад 900 млн доларів, у тому числі Китай - ще 400 млн доларів.

Таким чином, російські фонди втрачають капітал сьомий тиждень поспіль, і це для них третій за тривалістю період відтоку після кризи 2008-2009 років, відзначає стратег "Уралсиб кепітал" В'ячеслав Смольянінов.

Реклама:

Починаючи з жовтня російські фонди втратили 398 млн доларів.

Очевидно, що Росія - не модний фондовий ринок в даний час, мабуть, позначається фактор перетікання коштів з неї в Китай, оптимізм відносно короткострокових перспектив якого знаходиться на трирічних максимумах, відзначає Сергій Суверов з КК "Російський стандарт".

На його думку, економіка КНР, схоже, готова до прискорення, незважаючи на ефект високої бази, а от зростання економіки і корпоративних прибутків Росії, швидше за все, сповільниться в 2013 році.

"Судячи з усього, інвестори закрили для себе тему Росії в 2012 році", - заявила старший аналітик Альфа-банку Ангеліка Генкель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: