Мін‘юст захистить Україну від Росії

П'ятниця, 7 вересня 2012, 20:36

Міністерство юстиції захищатиме інтереси України у справі за позовом Міноборони РФ щодо стягнення з України боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Про це повідомляє прес-служба профільного міністерства, посилаючись на заступника Міністра юстиції Дмитро Ворона.

За словами заступника Міністра юстиції, незважаючи на надані російською стороною документи щодо зобов’язань українського Уряду сприяти поверненню цього боргу, український Мін‘юст не вважає однозначними аргументи позивача, представлені у суді.

За словами Дмитра Ворони, Міністерство юстиції буде доводити у суді, що надані Російській Федерації урядові гарантії не були оформлені належним чином і можна вести мову про задекларовану готовність Кабінету Міністрів України лише сприяти погашенню указаного боргу.

Реклама:

У процесі захисту інтересів держави Міністерство юстиції буде також дотримуватися тієї правової позиції, що борги, які створюються суб‘єктами підприємницької діяльності, мають погашатися самими суб‘єктами, їх засновниками або керівниками, дії яких призвели до створення боргу.

Як відомо, згідно Положення про Міністерство юстиції України на даний орган покладено повноваження забезпечення представництва інтересів держави у судах України, здійснення захисту інтересів України у Європейському суді з прав людини, під час урегулювання спорів і розгляду в закордонних юрисдикційних органах справ за участю іноземних суб'єктів та України.

Нагадаємо, Мiнiстерство оборони Росiйської Федерацiї звернулося до Господарського суду Києва з позовом про стягнення з Кабінету міністрів України понад 3,2 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!