Україна прагне заблокувати антитютюнові норми Австралії

Середа, 15 серпня 2012, 14:30

Верховний суд Австралії у середу відхилив скаргу тютюнових компаній на новий закон, який встановлює найжорсткіші в світі правила продажу їхньої продукції.

Відповідно до закону, який набере чинності 1 грудня 2012 року, виробники тютюну не зможуть відображати свої кольори, марки та логотипи на пачках цигарок або мати відмінний від інших дизайн, передає Deutsche Welle.

Вся продукція буде продаватися в однакових коробках оливкового кольору, на яких обов’язковими будуть застереження про шкідливість паління.

Найбільші світові виробники цигарок - British American Tobacco, Philip Morris та Japan Tobacco - намагалися переконати суд, що заборона фірмової символіки порушить їхні права на інтелектуальну власність, проте суд цей аргумент не прийняв.

Реклама:

Тютюнові компанії не полишають надій захистити свої позиції з використанням процедур СОТ.

Країни-виробники тютюну Україна, Гондурас та Домініканська республіка направляють офіційний запит до СОТ з приводу австралійських вимог до упаковки продукції.

Австралійський антитютюновий закон сьогодні є найжорсткішим у світі.

Про намір ввести подібні обмеження на території своїх країн вже оголосили Великобританія, Індія, Канада, Нова Зеландія та Норвегія.

Рішення Верховного суду Австралії, який підтримав авторів антитютюнового закону, може прискорити запровадження аналогічних обмежень і в інших країнах світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!