Через Кіпр прокачають майже 40 мільйонів на трубу до "вишки Бойка"

Понеділок, 16 липня 2012, 12:23

ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз" 7 липня за результатами тендеру уклало угоду з АТ flexglade limited (Кіпр) на виконання комплексу робіт з укладання підводного трубопроводу "БК-1 Одеського ГР"-"МСП-4 Голіцинського ГКР" з трубоукладальної баржі.

Вартість угоди склала 39,88 млн доларів, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Підводний трубопровід має бути прокладений між платформою БК-1 на Одеському газородовищі, де бурова установка "Петро Годованець" зробила першу свердловину, та діючу стаціонарну платформу МСП-4 Голіцинського родовища газоконденсату.

Цей трубопровід довжиною має поєднати місця видобутку в морі з існуючим трубопроводом, яким газ піде на берег і далі в газопровідну систему Криму.

Реклама:

Фактична протяжність підводного трубопроводу становитиме 76 км.

Кіпрська фірма отримає гроші за управління роботою баржі, консультування її українських працівників впродовж 2012 року, логістику проекту. Вартість труб до закупівлі не входить.

Наразі оголошено тендер очікуваною вартістю 100 млн гривень на комплекс робіт з виготовлення та транспортування плітей підводного трубопроводу.

Компанія АТ flexglade limited зареєстрована на Кіпрі 12 квітня 2012 року – за шість днів до першої дати розкриття тендерних пропозицій. Цей термін згодом був подовжений до 1 червня.

Нагадаємо, "Чорноморнафтогаз" придбав трубоукладальну баржу вартістю 49,8 млн доларів у листопаді 2010 року у пайового товариства ABM trade/OU ABМ trade (Естонія).

Дані про цю компанію в інтернеті відсутні.

Вартість самої баржі лише на 10 млн доларів більша від вартості послуг кіпрської компанії із управління роботою баржі в другому півріччі 2012 року.

У січні 2012 року "Чорноморнафтогаз" за 75,48 млн гривень придбав зварювальне та дефектоскопічне обладнання для встановлення на баржі.

У червні держкомпанія за 9,08 млн доларів найняла компанію HR Quest Middle East Llc (Катар) для рекрутингу іноземних фахівців на консультування українського персоналу СПБУ "Петро Годованець".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!