На виборах до Ради можна буде заробити від 2 до 20 тисяч

Четвер, 28 червня 2012, 11:08

Найпопулярніші партії України вже визначилися з кошторисом на роботу штабів під час виборів до Верховної ради.

Крім визначення місць у списках та розподілу округів, для кожної з партій ключовим є питання фінансування кампанії, перш за все - реклами та штабів, пише газета "Сегодня".

Газеті стали відомі дані із затверджених днями центральним штабом об'єднаної опозиції "За Батьківщину!" кошторису та штатного розкладу регіональних штабів, а крім того, основні дані із аналогічних штабів Партії регіонів і УДАРу.

Як виявилося, цифри відрізняються незначно, а тому за кошторисом "Батьківщини" можна отримати уявлення і про витрати інших політсил.

Реклама:

Хоча партії намагаються не роздувати штати цих тимчасових об'єднань, штаби складаються не тільки з керівника і пропагандистів-агітаторів.

У штатному розкладі обласного штабу "Батьківщини" значаться 19 осіб, міського - 11.

Крім зарплат, передбачені також щомісячні витрати на оренду офісу (5 тис. гривень), канцтовари (1 тис. гривень), транспорт (4,5 тис. гривень), зв'язок (3,3 тис. гривень).

Підсумкова сума витрат на обласний штаб - 132 тис. гривень на місяць, міський - 50 тис. гривень.

Найбільше отримають керівники обласних штабів.

У "Батьківщини" і УДАРу їх прирівняли до нардепів, давши зарплату в 20 тис. гривень.

В ПР кажуть, що регіональних керівників оцінюють скромніше - в 15 тис. гривень (стільки буде отримувати перший заступник голови облштабу "Батьківщини").

А от голови міськштабів у всіх отримають приблизно однаково - 6 тис. гривень у опозиційних партій, 5,5-6 тис. гривень у ПР.

Високооплачуваною є посада головного кадровика в облштабу "Батьківщини" - 10 тис. гривень, а от його колегу із міського штабу оцінили лише в 3,5 тис. гривень.

Втім, всі "козирні" посади в штабах будь-якої з партій займуть або партчиновники, або їхні знайомі.

У "вільний продаж" надійдуть лише низові посади, на зразок пропагандиста.

За неї, за нашою інформацією, в "Батьківщині" та УДАРі обіцяють платити по 2,5 тис. гривень на місяць.

Джерело в штабі ПР, дізнавшись про такі зарплати у конкурентів, сказав: "Зрозуміло, чому передвиборчі кампанії ми їм програємо. У нас агітаторам платять менше двох тисяч".

За словами джерела, лише за двома посадами штаби ПР у більш виграшному становищі: глава прес-центру облштабу отримає близько 6 тис. гривень (у "Батьківщини" - 4 тис. гривень), водій - до 4,5 тис. гривень ("Батьківщина" - 2,5 тис. гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: