НБУ і Банк Греції домовилися про співпрацю щодо банківського нагляду

П'ятниця, 18 травня 2012, 14:59

Національний банк України і Банк Греції 16 травня підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в сфері банківського нагляду.

Про це повідомили у НБУ в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

З боку НБУ документ підписав заступник голови НБУ Ігор Соркін, з боку Банку Греції - заступник його глави Іоаніс Пападакіс.

За даними регулятора, документ регламентує питання співпраці двох наглядових органів в різних сферах банківського нагляду, включаючи обмін інформацією про загальний стан банківських систем і окремих банківських установ, здійснення дистанційного спостереження та проведення інспекційних перевірок таких установ.

Реклама:

Аналогічні двосторонні документи про співпрацю у сфері банківського нагляду раніше були підписані НБУ з наглядовими органами Білорусі, Вірменії, Кіпру, Киргизії, Китаю, Латвії, Литви Люксембурга, Польщі, Росії, Туреччини, Угорщини та Швеції.

Нагадаємо, що у Греції зараз серйозні фінансово-політичні проблеми, внаслідок яких країна може покинути єврозону і повернутися до драхми.

Така ситуація може призвести до неспроможності Афін виплатити свої борги і спричинити загрозу банкрутства міжнародних банків, які тримають грецькі облігації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: