Нацбанк оцінив у 2,5% зростання ВВП у першому кварталі

Четвер, 26 квітня 2012, 13:14

У січні-березні 2012 року валовий внутрішній продукт України, за оцінкою Національного банку України, виріс на 2,5%.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

"Охолодження зовнішньої ділової активності виявилося досить відчутним для основних галузей промисловості. Зростання ВВП за січень-березень порівняно з січнем-березнем минулого року утримується на рівні близько 2,5%", - вказується у повідомленні.

НБУ відзначає, що низький світовий попит (ціни на товарних ринках продовжили падати) зумовив уповільнення зростання економіки України.

Реклама:

Темпи зростання індексу виробництва базових галузей за січень-березень 2012 року, за даними Нацбанку, зменшилися у порівнянні з відповідним періодом 2011 року до 2,1%.

Разом із тим, за оцінкою НБУ, основним фактором, який підтримував економічне зростання, був високий внутрішній споживчий попит.

"Підвищення соціальних стандартів забезпечило високі темпи зростання реальної заробітної плати (16,2% в лютому в річному вимірі)", - наголошується у повідомленні.

Як відомо, уряд заклав у держбюджет на 2012 рік прогноз зростання реального ВВП на 3,9%, проте розраховує утримати його динаміку на рівні 5-6%.

Міжнародний валютний фонд у квітні знизив прогноз зростання ВВП України в 2012 році на 1,8% у порівнянні з оцінками вересня - до 3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!