Тігіпко перед виборами пообіцяв 9 мільйонам пенсіонерів по 100 гривень

Субота, 21 квітня 2012, 11:19

Пенсії для 9 мільйонів пенсіонерів у травні 2012 року будуть підвищені на сто гривень.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Економічне зростання дозволить нам вже з травня цього року підвищити пенсії майже для 9 мільйонів пенсіонерів на сто гривень", - сказав він.

За словами Тігіпка, значне збільшення виплат в 2012 році отримають також інваліди та ветерани війни, сім'ї загиблих і померлих учасників війни та інші найменш захищені українці.

Реклама:

Одним з ключових заходів, спрямованих на забезпечення економічного зростання, Тігіпко назвав ухвалення нового закону про зайнятість, який пропонує європейські підходи до подолання безробіття.

"Цей закон повинен вирішити проблему зайнятості найбільш вразливих верств населення. Зокрема, це 20% молодих людей, які не можуть знайти роботу, 40% випускників навчальних закладів, які змушені працювати не за фахом, 30% безробітних працездатного віку, що проживають в сільській місцевості , а також люди старше 45 років, які відчувають труднощі з працевлаштуванням. Нам потрібно в першу чергу вжити необхідних заходів, щоб ці категорії громадян стали на ринку праці конкурентоспроможними", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 13 квітня прем’єр-міністр Микола Азаров пообіцяв підвищення розміру пенсій і зарплат чотири рази в 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!