ФРС стежитиме за Європою для захисту економіки США

Середа, 21 березня 2012, 10:57

Влада США має намір захищати економіку країни від несприятливих економічних подій в єврозоні навіть незважаючи на те, що в останні кілька місяців фінансове напруження в Європі зменшилося.

Про це йдеться в опублікованому Федеральною резервною системою США тексті промови глави регулятора Бена Бернанке перед Палатою представників Конгресу, передають "Риа новости".

За словами Бернанке, нестабільна економічна ситуація в єврозоні негативно впливає на американську економіку.

На країни ЄС припадає до 20% експорту з США. За останні два роки попит Євросоюзу на американські товари знизився, що також позначилося на попиті інших країн.

Реклама:

Крім того, продовжив глава ФРС, економічна нестабільність в Європі робить негативний вплив на світовий фінансовий ринок.

Через напруженості в єврозоні інвестори в усьому світі скорочують вклади в ризиковані активи, що призводить до падіння вартості акцій багатьох американських компаній.

Глава ФРС зазначив, що, незважаючи на помітний прогрес, європейським політикам ще багато що належить зробити для припинення поширення боргової кризи в єврозоні.

"Для того, щоб повністю подолати кризу, необхідне подальше зміцнення європейської банківської системи, істотне зміцнення бар'єрів для запобігання поширення боргової кризи в єврозоні, і, що особливо важливо, необхідні подальші зусилля, спрямовані на підвищення економічного зростання і конкурентоспроможності та скорочення зовнішніх дисбалансів в проблемних країнах", - сказав Бернанке.

Федеральна резервна система, в свою чергу, продовжить стежити за подіями в Європі і взаємодіяти з фінансовими регуляторами регіону, щоб якомога ефективніше захистити фінансові інститути, підприємства і громадян США.

Крім того, ФРС контролює потенційно слабкі місця фінансових інститутів США і намагається зміцнити їх стійкість до можливих шоків у світовій економіці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!