ЄС вважає, що заборона Росії на ввезення тварин з Європи не відповідає нормам СОТ

Середа, 21 березня 2012, 09:39

Європейський союз вважає, що заборона Росії на ввезення тварин з Європи (свиней, великої рогатої худоби, овець і кіз) не відповідає нормам Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Єврокомісії, передає УНІАН.

За даними Єврокомісії, комісари з питань торгівлі Карел де Гухт і з питань охорони здоров'я і політики захисту прав споживачів Джон Даллі висловили своє розчарування таким рішенням російської влади.

"Обидва комісари назвали заборону непропорційною і невиправданою і закликали до її негайного скасування", - повідомили у прес-службі Єврокомісії.

Реклама:

На переконання комісарів, торгівля цими тваринами жодним чином не загрожує здоров'ю громадян Росії, і, таким чином, запроваджені обмеження не є такими, що базуються на наукових фактах.

"Європейська комісія вважає, що ця заборона на імпорт не відповідає правилами СОТ і російським зобов'язанням із санітарних і фітосанітарних питань, взятих під час переговорів про приєднання Росії до СОТ", - зазначили у прес-службі Єврокомісії.

К. де Гухт і Дж. Даллі надіслали листи уряду Росії з поясненням позиції європейської сторони та із закликом утриматися від вжиття такого непропорційного заходу.

За даними Комісії, заборона на імпорт тварин, окрім тварин, призначених для розведення, серйозно вплине на ряд країн-членів ЄС.

За останніми даними, у 2011 році імпорт європейських тварин до Росії становив 188 млн євро.

Із сьогоднішнього дня в Росії діє заборона на імпорт живих свиней, великої рогатої худоби, овець і кіз з ЄС через вірус Шмалленберга і "хворобу блакитного язика".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!