Президент доручив зайнятися скасуванням пенсiйного збору при купiвлi авто

Середа, 14 березня 2012, 19:37

Президент Вiктор Янукович доручив прем'єр-мiнiстру, а також Мiнiстерству соцполiтики та МВС до червня 2011 року внести на розгляд парламенту законопроект про скасування сплати пенсiйного збору (3%) при вiдчуженнi транспортних засобiв i впровадження компенсацiйного механiзму наповнення Пенсiйного фонду.

Це закрiплено указом президента №187 вiд 12 березня, в якому затверджено нацiональний план дiй на 2012 рiк щодо впровадження програми економiчних реформ на 2010-2014 роки, передає "Інтерфакс-Україна".

Крiм того, згiдно з документом, в рамках удосконалення порядку державної реєстрацiї та перереєстрацiї транспортних засобiв Янукович доручив Кабмiну до квiтня року забезпечити скасування окремої процедури зняття з облiку транспортних засобiв при їх вiдчуженнi, передбачивши пряму перереєстрацiю з одного власника на iншого, що дасть змогу скоротити процедуру перереєстрацiї до однiєї години.

Крiм того, президент доручив скасувати обов'язкове пред'явлення транспортного засобу при перереєстрацiї авто у зв'язку зi змiною мiсця проживання, а також при вiдновленнi втрачених або зiпсованих документiв, здiйснення оцiнки вартостi транспортних засобiв пiд час їх реєстрацiї.

Реклама:

Президент також доручив уряду передбачити низку заходiв, якi дадуть змогу здiйснювати реєстрацiйнi процедури, а також отримання водiйських прав незалежно вiд мiсця реєстрацiї (проживання) власника авто й вiд регiону реєстрацiї автомобiля.

Нагадаємо, 13 лютого Кабмiн затвердив новi правила реєстрацiї автомобiлiв у ДАI, якi суттєво спрощують цю процедуру.

Зокрема, скасовано експертний огляд автомобiля, введено електронну вантажну митну декларацiю, скасовано вимогу оцiнки авто (для сплати 3% до Пенсiйного фонду) дипломованими фахiвцями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!