Янукович подумає про глибину iнтеграцiї з ЄврАзЕС "через рiк-два"

П'ятниця, 27 січня 2012, 15:17

Україна проаналiзує результати iнтеграцiйних процесiв до ЄврАзЕС через рiк-два, щоб визначитися із доцiльнiстю i глибиною iнтеграцiї до цього об'єднання.

Про це заявив президент Вiктор Янукович у п'ятницю в Давосi пiд час восьмого українського ланчу, органiзованого Фондом Вiктора Пiнчука, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогоднi вони лише на початковому шляху, лише зробили першi кроки. Я думаю, що ми побачимо результати iнтеграцiйних процесiв через рiк-два. Ми зумiємо оцiнити, наскiльки було виправданим ухвалювати такi рiшення i як вони сприяють розвитку економiки", - сказав глава держави.

"Тодi буде зрозумiло, в якiй глибинi iнтеграцiї зацiкавлена Україна, як це вiдповiдатиме нашими економiчним i нацiональним iнтересам, але це нiяк не суперечитиме нашим європейським iнтеграцiйним iнтересам", - додав Янукович.

Реклама:

Президент також наголосив, що Україна виконуватиме всi правила СОТ.

"Головне - не будувати полiтику проти когось, будувати полiтику об'єднання", - додав Янукович.

Вiн особливо вiдзначив, що в України були, є i будуть стратегiчнi вiдносини з Росiєю.

"Ми i далi будемо йти шляхом, я б сказав, оптимiзацiї наших торгово-економiчних вiдносин i всi питання, якi будуть пов'язанi з будь-якою iнтеграцiєю - мiжрегiональною, мiжгалузевою, все, що буде вiдповiдати нашим нацiональним iнтересам, ми будемо робити", - сказав президент.

"Нашi вiдносини будуватимемо на паритетних засадах, i така полiтика буде завжди пiдтримуватися", - додав Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!