Програма енергоефективностi буде профінансована на 817 мільйонів

Четвер, 26 січня 2012, 20:26

Україна у 2012 роцi планує спрямувати 817 млн гривень на фiнансування середньострокової державної цiльової економiчної програми енергоефективностi та розвитку виробництва енергоносiїв iз вiдновлюваних джерел енергiї та альтернативних видiв палива.

Про це заявив голова Державного агентства з енергоефективностi та енергозбереження Микола Пашкевич, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, уряд затвердив уточненi фiнансовi параметри держпрограми на засiданнi 25 сiчня.

Пашкевич уточнив, що на переведення котельних iз природного газу на iншi види палива та впровадження когенерацiйних технологiй цього року планується видiлити 432 млн гривень; на будiвництво та реконструкцiю електромереж до об'єктiв, що виробляють електроенергiю з альтернативних джерел, для приєднання їх до об'єднаної енергосистеми країни - 329 млн гривень; на проведення санацiї об'єктiв соцiальної сфери (лiкарень та навчальних закладiв) - 30 млн гривень; на науковi дослiдження - 22 млн гривень; на популяризацiю енергоефективностi - 4 млн гривень.

Реклама:

За словами голови Держенергоефективності, 310 млн гривень видiлить Фонд схiдноєвропейського партнерства з енергоефективностi та довкiлля (E5P), решта коштiв буде видiлена з державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!