"Вишка Бойка" до літа не допливе до України

Вівторок, 10 січня 2012, 14:32

19 грудня бурова установка West Juno під панамським прапором пройшла Босфорську протоку і зупинилася у порту Гіресун для подальшої комплектації.

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на турецькі ЗМІ.

Останній перехід бурова установка зробила з порту Кавала (Греція).

У порту Гіресун бурова установка буде укомплектована опорами, які були раніше зняті для проходження протоки.

Реклама:

Роботи будуть проводитися за допомогою шестисоттонного підйомного крана.

За повідомленням місцевої влади весь процес комплектації займе близько п'яти місяців.

Раніше заступник голови НАК "Нафтогаз" Вадим Чупрун заявляв в інтерв'ю, що бурова установка з початку 2012 року вже почне роботу на Суботинському шельфі Чорного моря.

"Десь на початку наступного року ми її будемо встановлювати на Суботинському родовищі і вже до середини 2012 року очікуємо отримати перші результати роботи нової СПБУ", - сказав Чупрун.

Як повідомлялося, у 2011 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною 400 млн доларів кожна.

При купівлі першої бурильної установки в тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві пов'язані між собою фірми. Ціна установки (400 млн доларів) виявилася на 150 млн доларів вищою, ніж у виробника.

При купівлі другої бурової установки в тендері взяли участь три посередники. Під умови тендера підходило тільки дві морські установки. Ціна у виробника кожної з них становила 200 млн доларів.

Переможцем тендеру із закупівлі СПБУ для "Чорноморнафтогазу" за 400 млн доларів стала латвійська компанія Rigas Kugu buvetava.

Після проведення першого тендера латвійські журналісти довели, що власник постачальника першої бурової установки, рижанин Ерік Ванагельс, є підставною особою, оскільки веде життя бомжа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!